keskiviikko 5. elokuuta 2015

Intarsia 1/2

Viime kevään töiden esittelyä! Siitä aloitan tämän blogin kirjoittamisen. Miksipä jättää vanhoja töitä näyttämättä, kun niistä saa niin helpolla lisää sisältöä. Seuraavat kaksi postausta ovat siis intarsiakurssilta, jonka suoritin keväällä.

Intarsia tarkoittaa puunleikkaustekniikkaa, jossa ohuista puuviiluista leikataan palasia muodostaen lopulta kuvan. Tällä tavalla voidaan koristaa esimerkiksi huonekaluja, pieniä esineitä tai miksei tehdä taulujakin. Kuva muodostuu käyttämällä erilaisia puulaleja, jotka eroavat lopullisessa kuvassa värin ja tekstuurinsa avulla. Lisää intarsiasta voitte lukea esim Juha Nuutisen sivuilta

Nämä työt on leikattu joko veitsellä tai sahaamalla. Pintakäsittelynä kaikissa on väritön Osmo Colour -puuvaha. En sen suuremmin selosta kuinka näitä tehdään, koska sellaista varten painetaan kokonaisia kirjoja. Saatte siis katsella vain kuvia :)

Itse innostuin intarsiasta todella paljon! Se on niin ihanaa piiperrystä ja nyhertämistä! Palasia saa irrottaa niskat jumissa, hermot meinaavat mennä osien hajoillessa ja huolellisesta tekemisestä huolimatta jää aina aukkoja. Tähän hommaan kannattaakin varata hyvät välineet, toteutettavissa oleva kuva, hyvää taustamusiikkia, paljon kahvia ja paljon kärsivällisyyttä. Yllätyin itsekin kuinka hyvin jaksoin puuhata näiden kanssa, vaikka olen yleisesti todella hätäinen tekijä.

Tarjotin porokuosilla. Kynttilätuikku peittää öljyläikän kun tarjotin palveli tehtävässään... Avaintaulu oli ensimmäinen oikeasti tekemäni intarsiatyö. Aikaisemmin piti tietysti harjoitella, itse taisin jaksaa opetella yhden magneetin verran. Kuten sanottua, en ole kovin kärsivällinen tekijä... Tästäkin syystä taulusta tuli yllättävän hyvä! Värit sointuvat kauniisti yhteen, ja tarkoitustaan se on palvellut hyvin. 


Kuvauksissa oli karvaisia, huomionkipeitä häiriköitä.

Tässä linnussa on ainakin tammea, koivua, poltettua pähkinää... No, pääasia että näyttää hyvältä.
Häirikkö jäi kameran linssiin. Kyseessä meillä lomaileva parsonpoju.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti