torstai 20. elokuuta 2015

Lusikka lohiporukalle

Toteutin asiakastyönä Norjassa kiertäneelle kalastusporukalle muistolusikan. Itse puulusikka oli tilaajan valmistama, mutta hän halusi siihen poltettavan yksityiskohtia heidän retkestään.

Puun polttokuviointi on todella mukavaa touhua. Mielestäni se on hyvin samanlaista kuin esimerkiksi tusseilla piirtäminen, joskin polttamalla pystyy hallitsemaan jäljen näkyvyyttä syvyydellä. Poltto tapahtuu kuumenevalla "kynällä", johon voi vaihtaa erilaisia kärkiä sen mukaan millaista jälkeä haluaa työstää. Lisää tietoa ja kuvia kannattaa etsiä esim. Pinterestistä sanalla "woodburning". Voin taata ettette pety, ihmiset osaavat olla taitavia.

Takaisin kuitenkin lusikkaan. Toiveena oli kaunis tekstaus ja lohen kuva etupuolelle, taakse tulisi mukana olleiden herrojen nimet. Lisäksi lusikkaa sai koristella saamelaisella ja yleisesti lappilaisella kuvioinnilla.

Niin ja työ piti tehdä seuraavalle päivälle klo 14 mennessä. Koska itselläni oli aamu töitä, tarkoitti se yötöitä. Onneksi homma oli suhteellisen pieni ja helppo.


 
Ensin pientä selitystä, mitä sitä ollaan tekemässä.


Seuraava satsaus - parempi työvalo ja korkeampi työpöytä.

Lähes valmis,oikea koko 6*3 cm.

Tämän kuvan jälkeen kamerasta loppui akku, joten valmiin lusikan kuvat on otettu kännykällä.

Valmis! Öljytty lusikka valmiina matkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti