sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Viisaita sanoja lasin pohjalla

Arvostan suuresti sitä, kuinka ihmiset osaavat kertoa kauniisti elämän pienistä asioista. Enkä tarkoita mitään "carpe diem" -sälää, vaan oikeita fiksuja oivalluksia. Sisustuslehdet ja -blogit ovat tällä hetkellä pullollaan hienoihin kehyksiin printattuja elämänviisauksia, ja itsellenikin kelpuuttaisin sellaisen. Mutta koska yleinen muoti on tylsää, ja en tiedä kauanko jaksaisin katsoa samaa tekstiä seinällä, kehitin vähän erilaisen ilmaisutavan. Lasinaluset!Mikä sen parempi keino, hyvän viinin äärellä istuessa maalatut sanat saattavat jopa painua mieleen. Lisäksi vieraille on aina pientä lukemista, mikäli emäntä ei osaa hoitaa hommaansa. Samalla yhden lauseen sijasta voit saada neljä, kuusi, niin monta kuin vain viitsii tehdä.

Meille ostin Ikeasta paketin korkkipohjaisia alustoja, ja poltin niihin tekstit paikoilleen. Mikäli et keksi mitä kirjoittaa, suosittelen taas Pinterestiä. Lainauksia löytyy jokaiselle jotain, olit sitten syvästi uskonnollinen tai etsimässä vain Nalle Puhin koottuja ajatuksia.Toteuttaminen

Helppoa. Saman voi varmasti tehdä myös esimerkiksi kapeakärkisellä marker-tussilla, itse käytin polttokynää. Tarvitset siis kaksi pakettia Ikean avskild-alusia (yht. 8 kpl) ja työvälineen. Kirjoita lyijykynällä luonnos, vahvista se tussilla/polttokynällä ja tadaa - yksi kappale jo valmiina!

Huomaa, että lyijykynä näkyy melko heikosti korkkipohjassa, joten joudut tekemään työn puoliksi ilman hyvää luonnosta. Mutta onneksi aluset ovat halpoja, joten voit aina tehdä uuden mikäli yksi epäonnistuu. Mitään käsittelyaineita ei tarvita, vaan valmiin työn jälki pysyy pinnassa hyvin.
2 kommenttia:

  1. Aivan mahtavat! Itekki oon koittanu ettiä kivoja lasinalusia mut ei oo vielä lykästäny :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tee tällaiset, nää on oikeasti tosi helppoja ja ei varmasti löydy samanlaisia :)

      Poista